Recept >>

 

 

 Ingredienser

75 g smör
200 g kavring

Fyllning:
4 kokta kalla potatisar (ca 350 g)
2 burkar matjessill (ā 200 g)
1 bit purjolök, ca 15 cm
1 knippe dill
4 dl riven västerbottenost (ca 100 g)
2 dl crčme fraiche
1 dl kesella
1 krm peppar

Garnering:
2 ägg
1 rödlök
Dill

 

 

Gör så här

Skala och koka potatisen. Låt den kallna och skär den i små tärningar. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken, hacka dillen. Riv osten fint. Blanda allt med crčme fraiche och kesella. Krydda med peppar.

Mixa kavring med smör i en matberedare eller blanda för hand. Tryck ut blandningen i en form, 20x30 cm.

Bred fyllningen på kavring-botten.

Hårdkoka äggen. Skiva dem. Skala och hacka rödlöken. Hacka dillen. Garnera med ägg, rödlök och dill.