Maräng: 4 äggvitor, 2.5 dl socker.
Rita halsen och vingarna på bakplåtspapper. Vispa äggvitorna och hälften av sockret i en skål över sjudande vatten, vispa till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa några minuter. Ta skålen från vattnet och vispa en stund till.
Lägg marängmassan i sn spritspåse och spritsa ut på plåten. Sätt ugnen på 50 grader och låt stå i ca 6-7 timmar. Man kan vända på halsarna efter några timmar och spritsa på andra sidan så att de inte de blir platta.
Mandelparfait:
200 g mandelmassa
3 äggulor
1,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Saften av en halv citron
Vispa socker och äggulor poröst. Vispa
grädden. Rör försiktigt ner äggsmeten i grädden.
Riv ner mandelmassan i smeten samt citronsaften. Blanda.
Låt parfaiten stå i frysen i minst 4 timmar.
Hallonsås:
ca 250 g hallon
2 msk sött vin
1 msk florsocker
vatten
Mixa hallonen med lite vatten och passera dem
igenom en sil. Blanda hallonen med vin och florsocker och lite vatten till
önskad konsistens.
Montering: Lägg en bit parfait som kropp. Sätt på hals och vingar och lägg ut såsen runtom. Lycka till!