Soppa med sötpotatis och kokosmjölk
0,8 kg sötpotatis, tärnad
2 tsk olja
2 msk strimlad ingefära
2 tsk spiskummin, malen
2 st chilifrukt, finhackad, utan kärnor
2 stjälk(ar)citrongräs
0,5l grönsaksbuljong
0,5l kokosmjölk
1 mskråsocker
1 dl färsk koriander, hackad
Tillagning:
1. Lägg sötpotatisen i en kastrull med kokande vatten och koka 5 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt rinna av och ställ åt sidan.
2. Hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, chilifrukter och citrongräs och fräs i 3 minuter. Plocka ur citrongrästjälkarna.
3. Lägg sötpotatisen och kryddblandningen i en matberedare eller mixer och kör tillsammans med lite buljong till en puré.
4.
Häll sötpotatisblandningen i en kastrull på medelstark värme.
Tillsätt buljongen, kokosmjölken och socker och rör om tills
soppan är rykande varm. Blanda ner koriander och servera.