Meny 163 - 27/1,TEMA: Grekland
Haloumi med dressing....................................Jan
Kourtaki Retsina
Betyg:4-4-3-4-3
Egg and Lemonsoup........................................Richard
Retsina
Betyg:3-3-2-3-2
Grekiska färsbiffar.......................................Ralph
Cabernet Sauvignon Pulden 1995
Betyg:3-3-3-3-3
Ugnsbakad fetaost med soltorkade
tomater och oregano.......................................Tomas
Salice Salentine 2001
Grekisk fruktpudding.......................................Olle
Les Abeilles
Betyg:2-3-3-3-2
Meny 164 - 17/2, TEMA: Danmark
Smörrebröd: Dyrlaegens
natmad, Marinerede sild, Roastbeef med remoulade,
AEgröre med ål.............................................Olle
Sapporo-öl
Betyg: 3-4-4-4-4
Dansk suppe med kylling............................Jan
Gros Manseng-Sauvignon
Betyg: 4-4-4-4-4
Dansk fläskesteg med
brunede
kartofler.............................................................Richard
Peter Lehman Barossa Australia 2004
3-4-4-3-3
Brie, Brie opasteuriserad,
Danbro
Havarti..................................................................Ralph
Hermitage la Chapelle Jaboulet 1983
Rödgröd med piskeflöde.............................Tomas
Betyg: 4-4-3-4-3
Friterad ostfylld chili............................................Tomas
Corona extra
Betyg: 2-3-2-3-3
Sopa de Pollo...............................................................Olle
Geisenheimer Kläuserweg Riesling
Spätlese Feinherb 2003
Betyg: 3-3-4-4-3
Chili con Carne med guacamole..........................Jan
Corona extra
Betyg: 4-3-3-4-4
Kvittenmarmelad, Manchego,
Cabrales
Garatoxa, Monte vinha...........................................Richard
Trapiche Oak Cask Malbec 2004
Mexikansk fruktkompott......................................Ralph
Betyg: 3-3-3-3-3
Sparris med parmesan och
balsamico............Ralph
Grüner Veltliner 2005
Betyg: 4-3-3-3-3
Grönsakssoppa.............................................................Tomas
Grüner Veltliner Thal Novemberlese 2004
Betyg: 3-3-2-3-3
Lammrack med rostade potatisar......................Olle
Domaine du Pegau 2002
Betyg: 4-4-4-4-4
Get-och komögelost
från Wilhemsdals
gårdsmejeri, Morbier, Brie de Meaux,
Getost................................................................................Jan
Sauvignon Blanc Westerly Vineyard
Karamelliserad mjölkglass
med
Kronans kaka. Honungsparfait med
Vaniljäpple.....................................................................Richard
Betyg: 4-4-4-4-4
Meny 167 - 29/9, Inget tema
Gräslöksäggröra
med stenbitsrom,
kantareller, ål och presiljekräm.......................Richard
Mariestads öl
Betyg: 4-4-4-4-4
Chilensk kycklinggryta............................................Ralph
El Coto 2002
Betyg: 4-4-4-4-4
Fläskfilé med
färsk pasta, grönsaker
och vermouthsås.......................................................Tomas
Paralèlle 45 2005
Betyg: 2-3-3-3-2
Margor, Epoisses, Délice
de Calvados,
Mostarda di Pere.......................................................Olle
Riesling Heiligenstein 2001
Banoffepaj.....................................................................Jan
Moscatel de Setubal 2001
Betyg: 4-4-4-3-4
Meny 168 - 1/12, Tema Sverige
Surströmmingsklämma
med knäckebröd.......Jan
OP akvavit, Norrlands Guld
Betyg: 2-4-2-3-2
Pumpasoppa med pankofriterade
svartrötter....................................................................Richard
Worsteiner
Betyg: 3-3-3-3-3
Älgfärsbiffar
med mandelpotatispuré
och svampsås..............................................................Ralph
Siglo Reserva 1994
Betyg: 3-3-3-3-3
Bottjärn blå,
Svensk getost, Wästerbotten
Pottkäze.........................................................................Tomas
Viña Muriel
Ostkaka med bärkompott
och
apelsinglass...................................................................Olle
Kracher Beerenauslese 2003
Betyg: 4-4-4-3-4