2007

Meny 163 - 27/1,TEMA: Grekland

Haloumi med dressing....................................Jan
Kourtaki Retsina
Betyg:4-4-3-4-3

Egg and Lemonsoup........................................Richard
Retsina
Betyg:3-3-2-3-2

Grekiska färsbiffar.......................................Ralph
Cabernet Sauvignon Pulden 1995
Betyg:3-3-3-3-3

Ugnsbakad fetaost med soltorkade
tomater och oregano.......................................Tomas
Salice Salentine 2001

Grekisk fruktpudding.......................................Olle
Les Abeilles
Betyg:2-3-3-3-2

Meny 164 - 17/2, TEMA: Danmark

Smörrebröd: Dyrlaegens natmad, Marinerede sild, Roastbeef med remoulade,
AEgröre med ål.............................................Olle
Sapporo-öl
Betyg: 3-4-4-4-4

Dansk suppe med kylling............................Jan
Gros Manseng-Sauvignon
Betyg: 4-4-4-4-4

Dansk fläskesteg med brunede
kartofler.............................................................Richard
Peter Lehman Barossa Australia 2004
3-4-4-3-3

Brie, Brie opasteuriserad, Danbro
Havarti..................................................................Ralph
Hermitage la Chapelle Jaboulet 1983

Rödgröd med piskeflöde.............................Tomas
Betyg: 4-4-3-4-3

 

Meny 165 - 28/4, TEMA: Mexico

Friterad ostfylld chili............................................Tomas
Corona extra
Betyg: 2-3-2-3-3

Sopa de Pollo...............................................................Olle
Geisenheimer Kläuserweg Riesling
Spätlese Feinherb 2003

Betyg: 3-3-4-4-3

Chili con Carne med guacamole..........................Jan
Corona extra
Betyg: 4-3-3-4-4

Kvittenmarmelad, Manchego, Cabrales
Garatoxa, Monte vinha...........................................Richard
Trapiche Oak Cask Malbec 2004

Mexikansk fruktkompott......................................Ralph
Betyg: 3-3-3-3-3

 

Meny 166 - 2/6, Inget tema

Sparris med parmesan och balsamico............Ralph
Grüner Veltliner 2005
Betyg: 4-3-3-3-3

Grönsakssoppa.............................................................Tomas
Grüner Veltliner Thal Novemberlese 2004
Betyg: 3-3-2-3-3

Lammrack med rostade potatisar......................Olle
Domaine du Pegau 2002
Betyg: 4-4-4-4-4

Get-och komögelost från Wilhemsdals
gårdsmejeri, Morbier, Brie de Meaux,
Getost................................................................................Jan
Sauvignon Blanc Westerly Vineyard

Karamelliserad mjölkglass med
Kronans kaka. Honungsparfait med
Vaniljäpple.....................................................................Richard
Betyg: 4-4-4-4-4


Meny 167 - 29/9, Inget tema

Gräslöksäggröra med stenbitsrom,
kantareller, ål och presiljekräm.......................Richard
Mariestads öl
Betyg: 4-4-4-4-4

Chilensk kycklinggryta............................................Ralph
El Coto 2002
Betyg: 4-4-4-4-4

Fläskfilé med färsk pasta, grönsaker
och vermouthsås.......................................................Tomas
Paralèlle 45 2005
Betyg: 2-3-3-3-2

Margor, Epoisses, Délice de Calvados,
Mostarda di Pere.......................................................Olle
Riesling Heiligenstein 2001

Banoffepaj.....................................................................Jan
Moscatel de Setubal 2001
Betyg: 4-4-4-3-4

Meny 168 - 1/12, Tema Sverige

Surströmmingsklämma med knäckebröd.......Jan
OP akvavit, Norrlands Guld
Betyg: 2-4-2-3-2

Pumpasoppa med pankofriterade
svartrötter....................................................................Richard
Worsteiner
Betyg: 3-3-3-3-3

Älgfärsbiffar med mandelpotatispuré
och svampsås..............................................................Ralph
Siglo Reserva 1994
Betyg: 3-3-3-3-3

Bottjärn blå, Svensk getost, Wästerbotten
Pottkäze.........................................................................Tomas
Viña Muriel

Ostkaka med bärkompott och
apelsinglass...................................................................Olle
Kracher Beerenauslese 2003
Betyg: 4-4-4-3-4