Ingredienser
Muffin:
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sås:
3 dl kraftigt rödvin, 1 dl rött portvin, 2 dl socker, 1 kanelstång, några svartpepparkorn, 1 stjärnanis, 1 tsk fin balsamvinäger och lite maizenamjöl.
Dessutom en skvätt kirsch.
Beredning:
Börja med att göra såsen. Koka långsamt ihop vinet med kryddorna och sockret tills en tredjedel återstår. Smaka av med balsamvinägern och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Spetsa såsen med en skvätt kirsch, låt den sedan kallna.
Smält blockchokladen i vattenbad och låt sedan smöret smälta ner i chokladen. Vispa socker och ägg poröst och vänd sedan ner vetemjölet och bakpulvret samt chokladen och smöret. Fyll i välsmorda små formar. Hit kan du förbereda i god tid innan middagen. Precis innan serveringen gräddar man dem 5-8 minuter i 200-225 graders ugnsvärme.