Torsk
med Parmastuk (Meny 136)
4 personer
400
g torskfilé
8 skivor parmaskinka
0,5 dl olivolja
2,5 dl vispgrädde
0,5 krm saffran
1 fiskbuljongtärning
2 tsk arrowrot
1 msk tomatpuré
1 tomat
1 msk smör
4 små morötter
1 apelsin
ca 0,5 dl riven parmesanost
8-10 nystan pasta
salt och peppar
Gör
så här:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Pensla en ugnsfast form med olivolja.
3. Dela fisken i fyra bitar, salta och peppra. Linda fiskbitarna med parmaskinkan
och pensla med olivolja, placera dem i formen som ställs på nedersta
falsen i ca 30-35 min.
Sås:
1. Koka upp grädde, saffran och fiskbuljongen i en kastrull.
2. Blanda arrowroten med vatten och red av såsen, reducera till ca 4
dl.
3. Tillsätt tomatpuré, smaka av med salt och peppar.
4. Ta upp 1 dl sås som ska vara till pastan.
5. Skala, kärna ur och tärna tomaten.
6. Montera såsen med smöret och blanda i den tärnade tomaten.
Pasta:
1. Koka pastan enl anvisningarna.
2. Blanda med 1 dl sås före serveringen.
Tillbehör:
1. Skala och dela morötterna på längden, koka ca 1-2 min.
i saltat vatten.
2. Skala apelsinen med potatisskalare och strimla skalen, blanchera och spola
dem i kallt vatten.
Servering:
Lägg pastan mitt på tallriken och fisken ovanpå. Garnera
med ost, apelsinskal och moroten, slå såsen runt om och strö
över några strå saffran.