4 personer
25g osaltat smör
450g squash
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära ( var försiktig, smaka av efterhand )
1 st Thai chillipeppar
1 matsked röd Thai curry pasta ( var försiktig, smaka av efterhand
)
1 liter kycklingbuljong
175 ml kockosmjölk
8 basilikablad
Salt och peppar
Bryn smöret, tillsätt den strimlade squashen. Fräs i 3 - 4 minuter, tills squashen fått färg. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chilli. Koka 2 minuter. Rör i curry pastan och koka 1 minut tills man känner den goda doften. Häll på kycklingbuljongen. Koka upp. Sänk värmen, låt småkoka tills squashen är klar, spänstig. Rör i kokosmjölken. Servera med basilikablad.
Servering: Samla squsah och andra fasta delar i en hög mitt i serveringstallriken.
Lägg basilikabladen på denna hög. Bladen mörknar om de
läggs direkt i den heta soppan.