1 morot
1 gul lök
1 purjolök
1 persiljerot eller palsternacka
100 g champinjoner
1/2 l buljong, gärna kalv
1/2 l torrt vitt vin
1 lagerblad
1 msk smör
1 burk konserverade sniglar
2 shalottenlökar, finhackade
23 vitlöksklyftor, finhackade
2 äggulor
2 tsk grädde
Hackad persilja
Salt och peppar
Hacka grönsakerna och låt dem svettas under svag värme utan att de tar färg. Häll i buljong, vin och lagerblad och låt sjuda ca. 30 minuter.Ta under tiden ut sniglarna ur burken, spara vattnet. Skär sniglarna i mindre bitar. Fräs dem i smör tillsammans med den finhackade shalottenlöken och vitlöken. Tillsätt burkvattnet och låt sedan sjuda i 5 minuter under lock.
Tag av soppan från värmen. Vispa samman äggulor och grädde och häll i soppan. Salta och peppra efter egen smak. Garnera till sist med finhackad persilja.
Snigelsoppa