Rökt lax med gräslökmuffin (Meny 149)
5 pers
10 tunna skivor kallrökt lax
Laxrom
Pressad citronsaft
Citronolivolja
1. Lägg upp laxen på 5 tallrikar och mal över svartpeppar.
2. Strö över laxrom och droppa över citronsaft och citronolivolja
och toppa varje portion med en varm gräslöksmuffins.
Gräslöksmuffins:
4-6 st
1 liten gul lök
1 stor knippa gräslök
3 msk smör
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
Toppning:
Creme fraiche
Klippt gräslök
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och gräslök och fräs glansigt.
2. Vispa ihop ägg och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggblandningen ihop med löken.
3. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar eller i pappersformar.
4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min och servera nygräddade eller frys in, tina och värm i 150°C ca 5 min.
Severa muffinsen varma med creme fraiche och klippt gräslök på toppen.