Rökt lax med gräslökmuffin (Meny 149)

5 pers

10 tunna skivor kallrökt lax

Laxrom

Pressad citronsaft

Citronolivolja

1. Lägg upp laxen på 5 tallrikar och mal över svartpeppar.

2. Strö över laxrom och droppa över citronsaft och citronolivolja

och toppa varje portion med en varm gräslöksmuffins.

Gräslöksmuffins:

4-6 st

1 liten gul lök

1 stor knippa gräslök

3 msk smör

1 ägg

1/2 dl gräddfil

1 1/2 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 krm salt

Toppning:

Creme fraiche

Klippt gräslök

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och gräslök och fräs glansigt.

2. Vispa ihop ägg och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggblandningen ihop med löken.

3. Klicka ut smeten i smorda muffinsformar eller i pappersformar.

4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min och servera nygräddade eller frys in, tina och värm i 150°C ca 5 min.

Severa muffinsen varma med creme fraiche och klippt gräslök på toppen.