Bönragu

2dl vita bönor
2dl röda eller bruna bönor
3 tomater, skållade, skalade, urkärnade och hackade
2 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk tomatpuré
4 dl vatten
3 msk kycklingfond
15 svarta oliver, hackade

Blanda alla ingredienserna till bönragun, värm försiktigt i ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.

Mintsås(4 port.)

3 stjälkar färsk mynta
2 msk vinäger
1 dl vatten
1 msk socker

Plocka myntabladen och hacka dem fint. Bryt sönder stjälkarna och koka dem 10 min med vinäger, vatten och socker. Sila den heta lagen över bladen. Låt såsen dra några timmar.

Rotsaker

Skala t.ex några motötter och palsternackor, lägg dem i en form i ugnen,200 grader,ca 15 min.

Stek lammkotletterna 2-3min.på var sida, servera med bönragu, mintsås och rotsaker!

 

Marinerade lammkotletter med bönragu,mintsås och rotsaker(Meny 155)

Marinad

1 kruka färsk timjan
1/2 dl citronjuice
1/2 dl olivolja

Lägg kotletterna i marinaden minst en timme. 5 stora eller 10 små kotletter.