Bönragu
2dl vita bönor
2dl röda eller bruna bönor
3 tomater, skållade, skalade, urkärnade och hackade
2 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk tomatpuré
4 dl vatten
3 msk kycklingfond
15 svarta oliver, hackade
Blanda alla ingredienserna till bönragun, värm försiktigt i ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.
Mintsås(4 port.)
3 stjälkar färsk
mynta
2 msk vinäger
1 dl vatten
1 msk socker
Plocka myntabladen och hacka dem fint. Bryt sönder stjälkarna och koka dem 10 min med vinäger, vatten och socker. Sila den heta lagen över bladen. Låt såsen dra några timmar.
Rotsaker
Skala t.ex några motötter och palsternackor, lägg dem i en form i ugnen,200 grader,ca 15 min.
Stek lammkotletterna 2-3min.på var sida, servera med bönragu, mintsås och rotsaker!
Marinerade lammkotletter med bönragu,mintsås och rotsaker(Meny 155)
Marinad
1 kruka färsk timjan
1/2 dl citronjuice
1/2 dl olivolja
Lägg kotletterna i marinaden minst en timme. 5 stora eller 10 små kotletter.