2 hg gäddfilé per person
Smör
Stuvning (hummer eller västkust)
Ansjovissmör, 1 kula/filé
Potatisbullsmet
1-2 äggulor
1 skiva ananas/däddfilé
salt
peppar
2 citroner
1 tsk finhackad dill
1 msk finhackad persilja
250 g smör (totalt)
Lite, lite socker
Koka potatis (räkna m. minst 2 hg/pers.), mosa potatisen som man gör till potatismos men ingen mjölk!! Salta o peppra mosen, blanda i äggulorna. Låt svalna innan dom formas till kulor. Fyll minst en kula/pers. med stuvning. Steks i smör tills dom fått färg på ytan. Sätt därefter in "kulorna" i ungnen, 200 grader i 15 min. Sås: vispa ihop saften av citronerna och det smälta smöret, smaka av med lite lite socker. Blanda i persiljan och dillen. Tag ansjovis o lite av spadet o blanda med smör (ca 50 g till en 100 grams burk ansjovis) i en mixer, lättast m. stavmixer. Låt gärna smöret vara helt rumstempererat innan den mixas med ansjovisen. Ställ in i kylen en liten stund så att smöret börjar stelna, forma därefter ansjovissmöret till kulor. Skölj filéerna. Salta o peppra dem. Stek filéerna i mycket smör. Stek ananasskivorna på båda sidorna.
Fisken läggs på fat, såsen hälls över. Ananasskivorna läggs på och i hålet på ananasen läggs en ansjovissmörkula. Garnera gärna m. en liten dillkvist. Potatisbullar därtill.