Räk- och kräftsoppa med kräft-cremefraiche(Meny 155)

Soppa:

500 g frysta räkor, tinade

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

2 msk smör

2 dl vitt vin

2 msk tomatpuré

3 dl vispgrädde

3 dl matlagningsgrädde

1 hg kräftost

1 hg kräftstjärtar i vatten

8 dl vatten

salt och tabasco

Kräft-crème fraiche:

2 dl crème fraiche

1 hg kräftstjärtar i vatten

4 msk finhackad dill

salt och peppar

Fräs den hackade löken och pressade vitlöken i smöret. Tillsätt vinet, tomatpurén och de tinade räkorna och koka 5 min. Tillsätt därefter vattnet och grädden och koka 20 min. Sila och tillsätt kräftosten och kräftstjärtar. Smaka av med salt och tabasco. Blanda kräft-crème fraiche. Servera soppan med en klick av crème fraichen.