Räk- och kräftsoppa med kräft-cremefraiche(Meny 155)
Soppa:
500 g frysta räkor, tinade
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk smör
2 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
3 dl matlagningsgrädde
1 hg kräftost
1 hg kräftstjärtar i vatten
8 dl vatten
salt och tabasco
Kräft-crème fraiche:
2 dl crème fraiche
1 hg kräftstjärtar i vatten
4 msk finhackad dill
salt och peppar
Fräs den hackade löken och pressade vitlöken i smöret. Tillsätt vinet, tomatpurén och de tinade räkorna och koka 5 min. Tillsätt därefter vattnet och grädden och koka 20 min. Sila och tillsätt kräftosten och kräftstjärtar. Smaka av med salt och tabasco. Blanda kräft-crème fraiche. Servera soppan med en klick av crème fraichen.