5 dl vispgrädde
4 plattor gelatin
vaniljstång
50 gr. socker
2 dl flädersaft(konc.)
Passionsfruktsås
4 passionsfrukter
rivet skal av en halv citron
1,5 dl pressad citron
ca 6-8 msk socker
Så här gör du:
Mjuka upp gelatinplattorna
i kallt vatten. Häll vispgrädden
i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet och
läg det i kastrullen tillsammans med resten av stången och socker.
Värm långsamt och låt det småkoka i ca. 15 min.
Ta bort kastrullen från värmen. Häll i flädersaften och
gelatinplattorna under omrörning. Fyll formar och sätt in dem i
kylskåp 3-4 timmar. I frys blir de hårdare som glass om du vill
ha dem så.
Blanda citronsaften med skalet och socker och låt sjuda några minuter. Låt såsen kallna. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem med såsen.
Häll såsen över eller bredvid panna cottan. Garnera med strimlat citronskal eller citronmelissblad.