2 o o 5

Meny 152 - 29/1

Lax med chilismör.......................................................Richard
Tokay Pinot Gris 2002
Betyg: 3-3-2-3-3

Ginestrata.......................................................................Ralph
Betyg: 4-3-4-3-3

Ryggbiff med kantarellsås och
ugnsbakade rotfrukter...........................................Tomas
Nero d´Avola Merlot 2002
Betyg: 3-4-3-4-3

Parmesan, Grevé, Manchego, Getost,
Westerbotten..............................................................Olle
Amarone 1990

Fläder panna cotta med
passionsfruktssås......................................................Jan
Ch. Fayau 2001
Betyg: 4-4-4-4-4

 

Meny 153 - 12/3

Fetaostknyten med basilika.................................Jan
Öl
Betyg: 3-3-2-2-2

Musselsoppa med persilja och mussel-
fänkålssallad...............................................................Richard
Les Gigognes Riesling 2003
Betyg 4-4-4-4-3

Kalvytterfilé med rödvinsås, bönragu
och potatisgratäng..................................................Ralph
Ch. Talbot 1988
Betyg: 4-4-4-4-4

Brie, St Agur, Rökt korvost, Chève
Soignon..........................................................................Tomas
Two Oceans Merlot/Shiraz 2003

Hasselnöts- och chokladbakelse med
kanderad palsternacka och enbärsglass.....Olle
Moscato D´Asti 2002
Betyg: 4-4-4-2-3

 

Meny 154 - 7/5

Anklevermousse och Sofinas lantpaté...........(Olle)
Ruppertsberger Reiterpfad Gewürztraminer
Spätlese Trocken 2000
Betygsätts inte eftersom Ralph skulle haft förrätt

Grön sparrissoppa....................................................Tomas
San Vincenzo 2003
Betyg: 3-3-2-3

Fisk-och skaldjurssymfoni...................................Olle
Legras Cuvée St-Vincent 1988
Betyg: 4-4-4-4

Gorgonzola, St Albray, Lagrad Prästost
Getost.............................................................................Jan
Gutturnio Superiore 2000

Vit chokladpannacotta med mörk
romkaramellsås..........................................................Richard
Betyg: 4-4-4-3


Meny 155 - 4/6

Kronärtskockor med ötmajonnäs............................Tomas
Casillero del Diablo 2004
Betyg: 3-3-3-3-3

Räk-och kräftsoppa med kräftcremefraiche...Olle
Geisenheimer Kläuserveg Riesling
Spätlese Feinherb 2003
Betyg: 3-4-3-4-3

Marinerade lammkotletter med bönragu,
mintsås och rotsaker......................................................Jan
Santa Digna Cabernet Sauvignon 2002
Betyg: 3-3-3-3-3

Cabrales - Fikonmarmelad
Pecorino Sardo - Tryffelhonung
Gruyère - Kvittenmarmelad
Cuprinelle - Eglantine nypon........................................Richard
Grådask

Vit chokladkräm med marinerade bär..................Ralph
Muscat d`alexandrie
Betyg: 4-4-4-4-4

 

Meny 156 - 27/8

Honungs- och kryddmarinerad kycklingfilé......Ralph
Condrieu Coteau de Chery 2002
Betyg: 4-3-3-4-3

Thai-inspirerad squash- och basilikasoppa.......Tomas
Gewurztraminer Herrenweg Vendange Tardive 1986
Betyg: 3-3-3-3-2

Rådjurssadel med kantarellrisotto.......................Olle
Felton Road Pinot Noir 2001
Betyg: 4-3-4-4-4

Brie, Stilton Getost, Morbier....................................Jan
Barolo 1989

Hjortronsoppa med mandelmousse.......................Richard
Le Passule 1997
Betyg: 4-4-3-4-3

 

Meny 157 - 22/10

Tema:Tysk mat

Diverse korvar med sauerkraut............................Richard
Warsteiner(öl)
Betyg: 3-3-3-3

Snigelsoppa......................................................................Ralph
Santa Helena Chardonnay 2001
Betyg: 4-4-4-3

Fylld fläskkarré på tyskt vis med semmel-
knödeln..............................................................................Tomas
Randers-Ackerer Pfülbsen Rieslaner
Spätlese 1995

Betyg: 3-3-3-3

Bavaria Blue, Edel Pilz, Appenzeller,
Gruyere Reserv.............................................................Olle
Vin:se huvudrätt

Daimglass med banan och mandarin.

 

Meny 158 - 26/11

Tema: Argentinsk mat

Ñoquis de papas.............................................................Jan
Corona extra (öl)
Betyg: 3-3-3-4-3

Majssoppa.........................................................................Richard
Argento 2004
Betyg: 4-4-3-3-3

Helgrillad fylld fransyska........................................Ralph
Tamari 2003
Betyg: 3-4-4-3-2

Iberico, Manchego, Domaine de bresse,
Brie........................................................................................Tomas
Santa Ana 2004

Panqueque con manzana al ron...............................Olle
Arele 1995
Betyg: 3-3-3-4-3

 

 


 

Tillbaka till menyer>>