Chicken and sausage Jambalaya

3-4 kycklingfiléer
2-3 kryddstarka korvar
Cajunkryddor

1 hackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 hackade gröna paprikor
1 finhackad selleristjälk

1 burk krossade tomater
buljongtärning
basilika
timjan
3 krm cayennepeppar
1/2 krm tabasco
salt, peppar

Ris som inte klibbar

Räkor eller annat skaldjur
Färsk koriander och persilja

Skär filéerna och korven i bitar. Bryn tillsammans med cajunkryddorna.

Blanda lök, vitlök, paprikor, sellerin och gör dem mjuka i smör. Häll i tomaterna, buljongtärning och kryddorna och sjud ca 10 min. Koka riset i buljong. Låt riset svalna.

Blanda kyckling/korv med grönsakerna. Puttra ca 5 min. Blanda i riset sist. Värm upp.

Garnera med skaldjur, färsk koriander och persilja.