Chicken and sausage Jambalaya
3-4
kycklingfiléer
2-3 kryddstarka korvar
Cajunkryddor
1
hackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1-2 hackade gröna paprikor
1 finhackad selleristjälk
1 burk krossade tomater
buljongtärning
basilika
timjan
3 krm cayennepeppar
1/2 krm tabasco
salt, peppar
Ris som inte klibbar
Räkor
eller annat skaldjur
Färsk koriander och persilja
Skär filéerna och korven i bitar. Bryn tillsammans med cajunkryddorna.
Blanda lök, vitlök, paprikor, sellerin och gör dem mjuka i smör. Häll i tomaterna, buljongtärning och kryddorna och sjud ca 10 min. Koka riset i buljong. Låt riset svalna.
Blanda kyckling/korv med grönsakerna. Puttra ca 5 min. Blanda i riset sist. Värm upp.
Garnera med skaldjur, färsk koriander och persilja.