Glöggmarinerade
apelsinklyftor (Meny 122)
4 personer
1,5
dl strösocker
1,5 dl vatten
1/2 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
1 msk glögg
6 apelsiner
Så gör du:
Smält socker i en kastrull på hög värme. Skaka kastrullen då och då och rör försiktigt först när sockret börjat smälta. Hetta samtidigt upp vattnet i en annan kastrull.
När sockret smält hälls det varma vattnet i. Rör om tills sockret löst sig. Tillsätt kardemummakärnor, kanelstång och smaka av med glögg. Sjud sockerlagen ca 6 min. Ställ åt sidan.
Skär
bort skal och den vita hinnan på apelsinerna. Skär ut skinnfria
klyftor och lägg dem i en skål och häll över lagen. Låt
stå i kylen 5-6 tim innan servering.
Servera med lättvispad grädde.