Citronmaräng i glas
Getingkock: Anita Wennick.

INGREDIENSER
(4 portioner)
4-6 digestivekex
200 g mascarponeost
1 äggula
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk lemon curd (finns på hyllan för marmelad)
rivet skal av 1 citron
2 msk socker
3 msk pressad citronsaft
Till marängen:
2 äggvitor
2 msk socker

Så gör du:
1. Krossa kexen och fördela smulorna i ugnsfasta portionsglas.
2. Vispa samman mascarpone, äggula och vispgrädde. Tillsätt vaniljsocker,
lemon curd, citronskal, socker och citronsaft. Fördela krämen över kexen.
Hit kan du förbereda.
3. Vispa vitorna väl med socker till en tjock smet. Spritsa den över
citronkrämen.
4. Grädda hastigt i en ugn på grillvärme eller använd helst en gasbrännare.